Egy kis szelet

az életemből. Hifi, hangdobozépítés, számítástechnika, csináld magad. Fogyaszd bátran, nem hízlal.

Touran aktív rendszer beállítása

Hifi, autóhifi, 2014. február 20.

Autóhifi (15), Fejegység (11), Hangszóró (19), Hangváltó (6), Mérés (7), Gyakorlat (14), Touran (2007) (6)

Fülre egy ennyire bonyolult rendszert (3 út + mélyláda) beállítani elég körülményes. Mondhatnám akár azt is, hogy lehetetlen. Bár sikerült egészen jónak tűnő kombinációkat is találni, egy idő után meguntam a folyamatos állítgatást és tudományos módba váltottam. Utólag már azt mondom, máshogy nem is érdemes nekiállni.

Erre tessék a folytatáshoz

Touran "klasszikus autóhifi"

Hifi, autóhifi, 2013. május 26., módosítva: 2013. október 4.

Autóhifi (15), Erősítő (4), Fejegység (11), Hangszóró (19), Gyakorlat (14), Touran (2007) (6)

Az ösztönöket nem lehet csak úgy elnyomni. A VW rádióra kötött AUX adapter nekem azért mégis csak kevés. A szolgáltatásokkal ugyan nincs probléma, de a hanggal összeségében nem voltam elégedett. Vágytam egy olyan rendszerre, ami eredetileg volt a Lancerben: egy "klasszikus" autóhifire. Fejegység, 4 csatornás erősítő, komponens szett, mélyláda. Kevés pénzből.

Erre tessék a folytatáshoz

Mérőmikrofon

Hangdobozépítés, 2006. március 25.

Mérés (7), Gyakorlat (14)

A szimuláció helyes működéséhez mérés szükséges. Jobb híján ez lehet a gyári mérés is, de sokkal jobb, ha saját méréseink vannak és ezek alapján tudunk modellezni. A szimuláció eredményének ellenőrzéséhez szintén nagy segítség, ha nem csak a fülünkre hagyatkozunk.

Erre tessék a folytatáshoz

Hangszóró árnyékolása

Hangdobozépítés, 2003. december 10.

Hangszóró (19), Gyakorlat (14)

Volt egy center sugárzóm, amit az élet úgy hozott, hogy a tévé tetejére kellett rakni. 2003-at írunk, tehát hagyományos, katógsugárcsöves (CRT) tévéről van szó, amire csak mágnesesen árnyékolt hangszórók kerülhetnek. Az általam választottak viszont nem ilyenek voltak. Szerencsére ezen utólag is lehet segíteni.

Erre tessék a folytatáshoz