Egy kis szelet

az életemből. Hifi, hangdobozépítés, számítástechnika, csináld magad. Fogyaszd bátran, nem hízlal.

Creative Aurvana Live!

Hifi, autóhifi, 2014. szeptember 20.

Vettem egy ilyet, mert akartam egy zárt fejhallgatót. Rendes aktív zenehallgatásra nincs módom, a nappali három gyerek mellett erre alkalmatlan, zeneszobám pedig nincs és nem valószínű, hogy valaha is lesz. A Sennheiser CX-300 II nem rossz ugyan, de hosszú távon kényelmetlen és azért egy "agybadugós" mégsem olyan, mint egy rendes fejhallgató. A HD 600 hiába jó, hordozhatatlan és nehéz meghajtani. (Ráadásul igencsak csereérettek már a szivacs alkatrészei amik kaphatóak ugyan, de az áruk is prémium.)

Ez a fejhallgató elég jó árban van, kíváncsi voltam mennyire van alapja az internetes hype-nak. Nos, valóban van neki. Maga a fejhallgató fizikailag viszonylag kicsi, de az én fülemet teljesen körbeöleli. Hosszú távon is nagyon kényelmes, főleg mivel könnyű is. A hangja nagyon kellemes, hosszan hallgatható, részletező, a teljes frekvencia tartományban kellemesen teljesít.

Erre tessék a folytatáshoz

Creative Zen Stone Plus

Hifi, autóhifi, 2009. április 8.

A nyuszi fogja tojni a lánynak ezt a kis tündibündit. Nagyon jópofa kis masina, de tényleg! :) 200 Ft-ért lehet venni hozzá szilikon "skint", ami ugyanilyen színű. Ez egyrészt védi a fényes műanyag házat ha pl. véletlenül leesne (ebben biztos lesz része) és ruhára is lehet így csiptetni (a képen nincs rajta a skin).

Erre tessék a folytatáshoz

MP3

Hifi, autóhifi, 2008. március 19., módosítva: 2008. április 9.

Feleségem bejelentette igényét mp3 lejátszóra. Eddig nem kellett neki, mert nem metrózott, tudott rádiót hallgatni. Gondoltam, odaadom neki az enyémet, ha már úgyis elhagyta róla az USB csati kupakját egyszer. :) Kicsit fejlődtek azóta az igényeim, már van pontos elképzelésem arról, milyet szeretnék. Egyébként ez sem annyira rossz, nekem nincs vele semmi gondom, persze a gyári fülest messzire el kell hajítani. Most egy Sennheiser MX 660-assal hallgatom, ezzel egész jó és nagyon sokáig elmegy egy AAA akkuval (1000 mAh HAMA akkut használok, napi 2 × 1 órát hallgatom és közel 10 napot elmegy, mindig elfelejtem, melyik zsebemben vannak a töltött akkuk).

Összeírtam, hogy mit szeretnék:

  • 2 GB memória (vagy SD kártyahely);
  • USB mass storage device legyen;
  • Jó minőségű FM rádió;
  • Preferáltan AAA akkus;
  • Preferáltan közvetlen USB csatlakozós, ne kelljen kábelezni (ha beépített akkus, akkor mindenképpen);
  • Legalább 2 × 15 mW kimenő teljesítménye 16 ohmon, hogy ne torzítson dinamika csúcsoknál;
  • Zsebben is kényelmesen elférjen és szép legyen.

Erre tessék a folytatáshoz