Egy kis szelet

az életemből. Hifi, hangdobozépítés, számítástechnika, csináld magad. Fogyaszd bátran, nem hízlal.

Safari

HW/SW, 2008. február 23.

Szoftver (15)

Elérhető az Apple böngészője Windowsra is. Ez nem újdonság, de még sohasem próbáltam ki. Őszintén szólva eddig csak a Quicktime nevű borzalomhoz volt szerencsém, ettől a böngészőtől sem vártam semmit. De nem rossz. Félelmetesen jó font smoothing/rendering van benne, legalábbis TFT-n nagyon rendben van. Maga a böngésző is tipikus apple, egyszerű design, de marha jól néz ki. Elég gyors és jó a szabvány támogatása is. Kicsit még béna, néha el-elszáll, de majd kialakul.

Innen le lehet tölteni. Fejlesztőknek is kötelező, lehet ellenőrizni, mennyire apple-kompatibilis a weboldal, amit készítesz. Bár sok gond nincs vele, mert szabványkövető a lelkem. Ami Firefoxban és Operában jó, az itt is.

Video

HW/SW, 2008. február 17.

Elkezdenék egy új témakört a PC-s video abajgatásról, de nem akarom ide a régire feltenni. Az új motor meg még sehol sincs. Plusz a korábban megtervezett dizájn sem annyira begyere már. Francba. Pedig már 6 cikket megírtam...

Most felraktam az asztali gépre is az Apache-PHP-MySQL szentháromságot, volt egy kis gagyizás vele, pont annyi, hogy mire végre minden működik nincs kedvem nekiállni dolgozni is velük. Meg kellene valami jó dizájn. És a koncepciót is ki kellene találni. Valahogy egybe kellene gyúrni a blogot a cikkekkel, de úgy, hogy navigálható maradjon a site. Hiszen a blogbejegyzések általában kapcsolódnak valamelyik témakörhöz. Aztán leprogramozni. És átmigrálni innen az újba...

Bedigitalizáltam 22 résznyi Kengyelfutó Gyalogkakukkot VHS-ről, kicsit megdolgoztam a képet és csináltam egy mozgó menüs DVD-t. Állat lett. :) És csak ingyenes programokat használtam (de abból sokat). Free software power! :)