Egy kis szelet

az életemből. Hifi, hangdobozépítés, számítástechnika, csináld magad. Fogyaszd bátran, nem hízlal.

Skype

Ez történik, 2008. szeptember 16.

Szoftver (15)

Jelenlegi vezetékes telefon helyettesítő eszköz: Skype + Bluetooth. A Skype fut a PC-n, Bluetooth-on pedig kommunikál egy headsettel. A dolog előnye, hogy havi ~1.000 Ft-ért korlátlan vezetékes hívás van és a headset nem foglal kezet, mint a cordless telefon. :) Hátránya, hogy kell hozzá egy PC (ebből van bőven, valamelyik úgyis mindig megy) és hogy a Bluetooth sokkal gyengébb, mint a DECT telefon, ezért csak pár méteres körzetben (~ugyanabban a szobában) működik.

Szép nap

Ez történik, 2008. szeptember 4.

Szoftver (15)

Ma jó napom volt. Történtek érdekességek is: a buszon valaki(nek a mobilja) egy hülye nevű, .sis kiterjesztésű, kb. 1,5 megás fájlt akart küldeni a mobilomra. A google szerint ez feltételezhetően Symbianos vírus lehetett, Bluetoothon keresztül terjed. Természetesen nem fogadtam, bár sok kárt nem tudott volna okozni egy Sony-Ericsson K610i-ben. :) Aztán délután valami abdul akart velem kontaktolni Skype-on. :)

Kipróbáltam a Google böngészőjét is. Nekem tetszik. Végülis KHTML motor, szóval sok gond nem lehet vele. Eddig nem is volt. Majd meglátjuk, hogyan teljesít hosszú távon.

De egyébként is nagyon jó napom volt. Beindulnak a dolgok. :)