Megújulás

2008. május 14.

Ééés igen! :) Itt van. Új ruha, új szív, új logika, új felépítés, cimkék, kommentezés, tessék, csak tessék.

Eddig az oldal alapvetően témaköröket tartalmazott, ami mellett csak úgy volt egy blog is, ahová kiírtam amit éppen gondolok. Mostantól a blog beleintegrálódik a témakörökbe (vagy a témakörök a blogba, nézőpont kérdése). Hiszen minden mindennel összefügg, néha a blogban is voltak olyan bejegyzések, amik inkább valamelyik témakörbe illettek volna.

A régi témakörök továbbra is elérhetőek, de a konverzió során néhány régi blogbejegyzés is bekerült. A régi cikkek mind megvannak, bár most már bejegyzés a nevük. Tartalmilag ugyanaz, de mindet egyenként végigolvastam, itt-ott bele is javítottam, a nyelvezeten is csiszoltam. Egyes cikkeket is összevontam, de olyan is van, amit töröltem, mert egyszerűen elavult az információtartalma. A régi blogbejegyzések 2007. december 15-ig vannak áttöltve, ahogy lesz időm ezt is konvertálgatom.

Nincs tehát külön blog és megszűnt a vendégkönyv is, helyette viszont minden bejegyzéshez hozzá lehet szólni. Eltűnt az újdonságok is, mert abban a formában már nem volt rá szükség. Van helyette viszont RSS csatorna.

A motorháztető alatt...

...egy teljesen saját fejlesztésű motor van. XML adatforrás, ami a keresések meggyorsítására MySQL 5 adatbázissal van megtámogatva. A kód PHP 5, objektum orientált, a dinamikus tartalmat rakja össze, de viszonylag kevés munkát végez, leginkább XML-eket módosítgat. A megjelenítéshez kliens oldalon a te böngésződ fordít az XML forrásból XSL stíluslappal XHTML kódot. Ezt végül CSS stíluslap formázza olyanra, amit látsz.

Teszteltem Internet Explorer 5.5, 6.0, 7.0, Mozilla Firefox 2.0.0.14, Opera 9.02 és Safari 3.0.4-gyel Windows XP SP2 alatt, Opera Mini 4-essel mobilról és mindegyikkel működik, de az ideális böngészők nem a Microsoft motorját használják. Egyes apróságokat IE alatt - teljesítmény és kompatibilitási okokból - sajnos le kellett tiltani.