Viszlát Touran...

2015. december 9.

Egy darabig vége a dízel egyterű korszaknak. A Touran amúgy zseniális. Kívül nem túl nagy, belül óriási, 5 embernek tényleg kényelmes. Jók az ülései, nagyon kellemes vele utazni és iszonyatos mennyiségű csomagot elnyel. A kétezres dízel jól mozgatja az egyébként sárnehéz autót és közben 6-7 liter közti átlagfogyasztással el lehet vele járni még városban is (amíg nem áll be teljesen a forgalom).

Vezetési élmény az viszont nincs benne, a villanyszervó minden visszajelzést megeszik, a nagy önsúly pedig folyamatosan érezhető, hiába a hegyomlásnyi nyomaték, nem agilis. Nem is állna neki jól amúgy sem, ez egy kényelmes utazóautó. Nem is itt volt a hiba.

A gond az, hogy nem buli két autót fenntartani úgy, hogy a kettő együtt összesen nem megy egy évben 15.000 km-t. Mióta visszaszálltam tömegközlekedésre szegény volt, hogy hetekig állt az udvarban, csak azért indítottam el, nehogy lemerüljön az akku. Idén nem mentem vele még 10.000 km-t sem. Erre fenntartani ezt az autót értelmetlen, napi 6 × 1 km-es iskola/ovijáratnak viszont nem akartam befogni, az nem való a részecskeszűrős TDI-nek.

Egy pár hónapig most újra az öreg szamuráj fog szolgálni. Vannak terveim a jövőre, annyit elárulhatok, hogy három gyémánt szerepel benne. ;)