Creative Aurvana Live!

2014. szeptember 20.

Vettem egy ilyet, mert akartam egy zárt fejhallgatót. Rendes aktív zenehallgatásra nincs módom, a nappali három gyerek mellett erre alkalmatlan, zeneszobám pedig nincs és nem valószínű, hogy valaha is lesz. A Sennheiser CX-300 II nem rossz ugyan, de hosszú távon kényelmetlen és azért egy "agybadugós" mégsem olyan, mint egy rendes fejhallgató. A HD 600 hiába jó, hordozhatatlan és nehéz meghajtani. (Ráadásul igencsak csereérettek már a szivacs alkatrészei amik kaphatóak ugyan, de az áruk is prémium.)

Ez a fejhallgató elég jó árban van, kíváncsi voltam mennyire van alapja az internetes hype-nak. Nos, valóban van neki. Maga a fejhallgató fizikailag viszonylag kicsi, de az én fülemet teljesen körbeöleli. Hosszú távon is nagyon kényelmes, főleg mivel könnyű is. A hangja nagyon kellemes, hosszan hallgatható, részletező, a teljes frekvencia tartományban kellemesen teljesít.

Mivel könnyen meghajtható (32 Ω) szépen együttműködik a Galaxy S4-el, amire a jó öreg Defyt lecseréltem. Tulajdonképpen van egy olyan zenerendszerem, amit bárhol, bármikor tudok hallgatni (egy 64 gigás kártyára már elég korrekt flac kupac elfér), akár egy ágyon elheveredve.

A Creative persze leginkább csak a logisztikáért felelős, hiszen valójában ez egy Foster OEM fejhallgató (443741), amit régebben a Denon is árult (AH-D1000/1001-ként). 16.000 Ft környékén meg lehet már venni, ezért a hangminőségért ez tulajdonképpen ajándék ár. Őrült dolog volt annak idején ötször ennyit adni a HD 600-ért. De hát fiatalság, bolondság.