Csirkés-tacos wrap

2008. május 31.

Nagyon gyorsan elkészíthető, laktató, finom étel.

Hozzávalók

  • Tortilla tészta
  • Taco fűszerkeverék
  • 0,5 kg csirke- vagy pulykamell filé
  • Nagy doboz (450 g) tejföl (20 %-os)
  • Kis fej saláta (többféle saláta is összekeverhető)
  • Kis darab sárgarépa
  • Harmad rúd kígyóuborka
  • 3 fej paradicsom
  • 1 fej hagyma

A csirkemellett kockákra kell vágni és olajon megpirítani. Amikor a levét kezdi elfőni kevés sóval, valamint borssal és a taco fűszerkeverékkel gazdagon kell ízesíteni és egy kicsit (kb. 1 perc) még nagy lángon pirítani. A húsnak szép pirosnak kell lennie a taco fűszertől.

Eközben a salátát kis darabokra fel kell aprítani, a répát belereszelni, a kígyóuborkát és a paradicsomot közepes méretű kockákra vágni, a hagymát karikákra szelni és az egészet összekeverni. A tejfölt alaposan el kell keverni gazdagon taco fűszerkeverékkel. A szósz színe halvány rózsaszín-narancssárga legyen.

Végül a zöldségeket, a tejfölös szószt és a csirkehúst (az olajat is, amiben sült) össze kell keverni. Tortilla tésztába csomagolva isteni finom étel, gyerekeknek is (nem csípős). Kb. 8 - 10 tortillához elegendő tölteléket lehet ebből készíteni.